Nieuws

Parkeerpas slaat aan

17-04-2015

 

BEVERWIJK - Het pasparkeren slaat aan bij bezoekers van het stadscentrum van Beverwijk. Deze nieuwe, makkelijke, manier van betalen voor het parkeren van je auto heeft al meer dan 3000 gebruikers. Aanmelden is deze maand nog gratis.

 

Eind januari is het pasparkeren geïntroduceerd. Het biedt bezoekers van Beverwijk een extra mogelijkheid om achteraf te betalen voor het parkeren. Dat kon alleen door gebruik te maken van belparkeren. Bijkomend voordeel van het nieuwe pasparkeren is dat het tweede uur parkeren gratis is. En aanmelden voor pasparkeren is tot en met april ook gratis, en je krijgt er het pas gratis bij. Wie via dit systeem wil parkeren moet zich wel vooraf aanmelden en registreren. Dat kan dus gratis tot 1 mei via parkerenbeverwijk.nl

 

Ook zijn er elke maand prijzen te winnen met de leukste ingestuurde #parkie, een selfie met de parkeerpas van ParkerenBeverwijk. De website en de Facebookpagina van ParkerenBeverwijk geven daar meer informatie over.

 

De werking van het nieuwe systeem is simpel. Bezoekers checken in op het moment dat ze hun auto parkeren. Dat kan met een speciale parkeerpas bij één van de speciale parkeerpalen. Deze palen staan op de grote parkeerterreinen rond het centrum, op de Breestraat en de Zeestraat. Na afloop wordt op dezelfde manier uitgecheckt. Ook kan je gebruik maken van de mobiel of smartphone om in en uit te checken. De betaling gebeurt achteraf via een automatische incasso.

 

De gemeente heeft voor het nieuwe systeem gekozen omdat de verwachting is dat consumenten langer in het centrum verblijven als er meer mogelijkheden zijn om achteraf te betalen voor het parkeren. Met achteraf betaald parkeren met een pas of mobiele telefoon kan een bezoeker relaxter shoppen, zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Je betaalt ook nooit teveel, alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. En je loopt geen risico op een boete als je wat later terug bent bij je auto.

 

Bron: Dichtbij Noord-kennemerland

De voordelen van Parkeren Beverwijk

De voordelen van Parkeren Beverwijk

  • GRATIS aanmelden (inclusief pas)
  • 2e uur gratis parkeren in Beverwijk (t/m 31-12-2018)
  • Geen kleingeld meer nodig
  • Betalen per minuut, afrekenen per maand
  • Geen boete als je wat later terug bij de auto bent
  • Niet meer in de rij staan
  • Diverse aan- en afmeld mogelijkheden
  • Stadsparkeren in meer dan 160 gemeenten in Nederland

 

Lees alle voordelen >>